وقت های تعیین شده

ارتودنسی سرامیکی چیست؟ چه مزایا و معایبی دارد؟

یکی از روش‌های مرتب‌سازی دندان، ارتودنسی سرامیکی است. پیش از پیدایش نوع سرامیکی ارتودنسی، برای مرتب‌سازی دندان‌ها از براکت‌های فلزی استفاده می‌شد که ظاهر نامناسبی داشت و بسیاری از افراد احساس نارضایتی شدیدی داشتند. این امر باعث شد که محققین به فکر چاره‌ای برای این مسئله باشند و به دنبال آن، ارتودنسی‌های سرامیکی را وارد بازار کردند.

ارتودنسی سرامیکی چیست؟

ارتودنسی سرامیکی یکی از انواع ارتودنسی ثابت است که برای اصلاح و تنظیم دندان‌های نامرتب و دارای مشکل، مورد استفاده قرار می‌گیرد.

از آنجایی که استفاده از براکت‌های فلزی در ارتودنسی ظاهر نازیبایی داشت و موجب نارضایتی افراد تحت درمان می‌شد، نوع سرامیکی آن ابداع شد که یک جایگزین زیبا و مقاوم برای براکت‌های فلزی محسوب می‌شود.

نوع سرامیکی ارتودنسی نسبت به سایر روش‌ها ظاهر زیباتری داشته و این امکان را برای بیمار فراهم می‌کند تا به‌صورت محرمانه‌تری دوره درمانی خود را طی کند، چرا که کمتر قابل مشاهده هستند و فرد می‌تواند با آرامش بیشتری در جمع‌های عمومی ظاهر شود.

اما طبق معمول، هر روش درمانی مزایا و معایب خاص خودش را دارد که در ادامه به این موارد نیز خواهیم پرداخت تا بتوانید با اطلاعات کافی در مورد انتخاب روش درمانی خود تصمیم بگیرید.

مزایا ارتودنسی سرامیکی:

از جمله مزایای ارتودنسی سرامیکی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • ظاهر زیبا: با توجه به اینکه براکت‌های سرامیکی مورد استفاده در این روش درمانی یا بی‌رنگ بوده و یا هم‌رنگ دندان‌ها هستند، لذا طبیعی‌تر به نظر رسیده و کمتر دیده می‌شود و شخص با نگرانی کمتر و اعتمادبه‌نفس بیشتری دوره درمانی خود را طی خواهد کرد.
  • تناسب با دندان‌های بیمار: سرامیک به دلیل شفافیت و همچنین داشتن رنگی متناسب با دندان‌ها، تطابق زیباتری با دندان‌های بیمار ایجاد می‌کند.
  • مقاومت بالا: سرامیک مقاومت زیادی در برابر لکه‌ها و رنگ‌ها دارد. به همین دلیل، ثبات رنگی بیشتری داشته و دچار لکه و زردی نمی‌شود.
  • راحتی: سرامیک سبک بوده و استفاده از آن راحت است. از این رو، بیمار احساس راحتی بیشتری خواهد داشت.
  • عدم تداخل با دستگاه‌های پزشکی: با توجه به اینکه در نوع سرامیکی ارتودنسی از فلز استفاده نمی‌شود، لذا بیمار در صورتی که نیاز به رادیولوژی یا ام آر آی داشته باشد، می‌تواند بدون نگرانی از تداخل در عکسبرداری، از این امکانات پزشکی استفاده کند.
  • تأثیر کمتر بر روی بافت لثه: از آنجایی که سرامیک سطح صافی دارد، کمترین تأثیر را بر روی بافت‌های لثه می‌گذارد. بدین ترتیب، می‌تواند باعث کاهش التهاب و خونریزی لثه شود.

و اما ارتودنسی سرامیکی چه معایبی دارد؟

  • امکان شکستن براکت ها وجود دارد.
  • ممکن است طول دوره درمان با این روش بیشتر شود.
  • هر متخصصی ارتودنسی شفاف سرامیکی انجام نمی دهد.
  • هزینه درمان با ارتودنسی شفاف سرامیکی بیشتر است.
  • براکت ها و سیم نیاز به تمیز شدن منظم دارند.

حالا که دانستید ارتودنسی سرامیکی چیست و با مزایا و معایب آن آشنا شدید، برای انتخاب نوع ارتودنسی خود بهتر می‌توانید تصمیم‌گیری کنید. از شما ممنونیم که تا پایان این مقاله با ما همراه بودید.

پست های اخیر



درباره ما

کلینیک دندانپزشکی لونا یکی از بهترین کلینیک های دندانپزشکی در تهران واقع در خیابان فرشته میباشد.این کلینیک با کادر حرفه ای و محیط کاملا استریل و تجهیزات استاندارد در خدمت مراجعین میباشد.

ساعت کاری کلینیک


شنبه تا چهارشنبه ساعت ۱۰ تا ۲۰





ساخته شده توسط سی فایو

EnglishIran